Menekültek az emberek a lángoló buszból

Felkészültség, rátermettség jellemezte azt a három polgárőr nőt, akik egy égő kisbusz mentésére siettek Mórahalom külterületén.

Oláh Krisztin, Ábrahám Judit és Kovács Dávidné a mórahalmi polgárőség tagjai szolgálaton kívül arra lettek figyelmesek, hogy a Móradomb körúton egy kisbuszból emberek ugrálnak ki, és a következő pillanapban pedig fekete füst száll fel. Tudták, hogy baj van, ezért gyorsan a kisbusz közelébe mentek és megtették az elsődleges intézkedéseket.

Szerencsére mindenki kitudott szállni a buszból, ezért a társzervek kiérkezéséig biztosították a helyszínt. Rendőrség a helyszínbiztosítási feladatokat átvette. A Mórahalom Városi Önkéntes Tűzoltók kezdték meg az oltást, ebben a munkában is segítettek a polgárőrök. A rendkívüli esemény során személyi sérülés nem történt, az anyagi kár jelentős.

- Minden évben 2-3 alkalommal az önkéntes tűzoltókkal gyakorolnak a polgárőrök, felkészülve a váratlan eseményekre. Az oktatások, továbbképzések most meghozták az eredményt, hiszen a polgárőrök szakszerűen tudtak segíteni a tűzoltóknak a víz táplálásánál és egyéb biztosítási feladatoknál – fogalmazott Sárközi László, a Mórahalmi Önvédelmi Egylet (Polgárőrség) elnöke.