Míg zárva voltak, fontos fejlesztést valósítottak meg a népszerű létesítménybe

Annak ellenére, hogy a koronavírus-járvány miatt 2020 novemberétől 2021 májusáig zárva volt a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő, viszonylag sikeres évet tudhat maga mögött a népszerű turisztikai célpont, és egy nagyobb fejlesztést is megvalósítottak.

1964-ben Beszédes Kornél épí­­tészmérnök tervei alapján kezdték el építeni a Mórahalom központjában lévő parkban a téli–nyári üzemű fürdőt. Az 1970-es évek elején egy kültéri, 25 méteres gyógymedence és egy kültéri gyermekpancsoló épült meg. Kószó Dezső 2 millió forintos adományának köszönhetően 1986-ban készült el a szabványos méretű versenysport-medence. A fürdő fejlődése azóta töretlen, és bár a járvány terjedését megelőző óvintézkedések miatt hónapokon át nem nyithattak ki, nem zártak rossz évet.

– 2020 novembertől zárva volt a fürdő a hatóságok központi intézkedéseinek értelmében. 2021 májusában nyitottunk újra, tehát egy hat hónapos kiesés történt a fürdő életében – kezdte a a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő 2021-es évének értékelését Farkas Gábor intézményvezető, akivel a fürdő bejáratánál ültünk le beszélgetni még az év utolsó napjaiban, miközben mögöttünk folyamatos volt a sorban állás.

Kánikula és meleg

– Azt mondom, hogy a nyári idő­­szak nagyon jó volt, aminek több oka volt, a legfontosabb természetesen az időjárás, ami igen kedvező volt a számunkra és a fürdőzők számára kánikulával, hosszan tartó meleggel. A vendégforgalom ezekben a hónapokban szinte megközelítette a pandémia előtti időszakot. Azt viszont éreztük, hogy az ősz visszaesést jelentett, alacsonyabb volt a látogatottságunk, mint korábban– magyarázta az igazgató.

Büszke a kollégákra

A Coviddal kapcsolatban meg kell jegyezni, hogy továbbra is azok a szabályok vannak ér­vényben, mit eddig.

– Nem kell védettségi igazolvány a fürdők látogatáshoz. Azt pedig pozitívumként el szeretném mondani, nagyon büszke vagyok arra, hogy a kollégáim közül mindenki megértette, szükséges volt, hogy mindenki felvegye a védőoltást – tette hozzá. Farkas Gábor azt is ki­­emelte, hogy 2021-ben a fürdő­ben lévő úszómedence télen nem kapott sátortetőt, mert az úszás és sportolási lehetőség a Móradombi Uszodában biztosított. A fürdőben a wellness-szolgáltatások erősítése a cél a téli hónapokban, és bíznak abban, hogy idén korlátozások nélkül tudnak működni.

Wellness sófallal

A tavalyi év legfontosabb beruházása a kényszerű zárvatartás ideje alatt valósult meg: 290 négyzetméterrel bővítették a csendes wellness részleget többek között 40 fős szaunával és hatalmas sófallal.

– A gyógyfürdőben elsősorban a wellness-szolgáltatásokra és a szaunákra, szaunaszeánszokra koncentrálunk, ezért is alakítottunk ki egy csendes wellness részleget, amellyel még komfortosabbá igyekszünk tenni a fürdőt, és ahol egy elkülönített részen tudnak pihenni és kikapcsolódni a vendégeink, ami egy feláras szolgáltatás– mutatta az intézményvezető.


Forrás: delmagyar.hu

Fotó: Török János