Mórahalmi tavasz virágokkal

Mórahalom az elmúlt időszakban az ország egyik meghatározó fürdővárosává nőtte ki magát. Ennek köszönhetően rengeteg turista látogat el a településre, akiknek a komfort érzetét növelik a szép, színes és illatos virágok.
Ezek a természeti gyönyörűségek az emberi kapcsolatokban az udvariasság és a figyelmesség legszebb jelképei. A város vezetése fontosnak tartja a parkok és az utcák virágosítását, így évente mintegy 2000 virághagymát ültetnek el, melyekből a szivárvány minden színében pompázó jácintok dugják ki fejüket a nap felé. Csodaszép látványt nyújt koratavasszal a 6000 tőből kinőtt árvácska, amelynek illata elárasztja a levegőt. 15000 tő egynyári virágot ültetnek el, amelyekből olyan csodálatos, szemet gyönyörködtető virágszálak nőnek ki, mint például a kék hajnalka, a kerti madármályva és a dúsvirágú petúnia. Minden évben 110 darab virághengerbe ültetik az álomszép virágkavalkádot, csodálatosabbnál csodálatosabb fajtákkal. Idén is 5000 tő rózsa kerül kiültetésre, amely sokak legkedveltebb virága. Ezek a munkálatok – a hagymabeszerzés és a gondozás – nem kevés pénzt emésztenek fel, viszont szükséges, hogy hozzájáruljanak a település hangulatához.
A mórahalmi polgárok eddig is sokat tettek környezetükért, annak szépségéért. A utcáik, kertjeik, portáik mindig takarosak, szépek. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a hagyománnyá vált Mórahalmi Sokadalmon eddig is sokan kiérdemelték a „Virágos udvar, rendezett porta” elismerő címet. Úgy tartja a mondás, hogy aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet. Az biztos, hogy Mórahalmon sok jó ember él!