Mórahalmon a szeptember a kerékpárosokról szól!

Szeptember 9.-én, szombaton kerül megrendezésre az „Értékeink nyomában 8.: Palics szüreti fesztivál – kerékpártúra. A program során az érdeklődők meglátogatják Ásotthalmon a Rózsa Sándor Élményházat és bebarangolják Palicson a szüreti vásári forgatagot. Találkozó Zákányszéken 8.30-kor, onnan tovább Mórahalom – Ásotthalom határátkelő - Király halom - Hajdújárás – Palics.

A túra a Homokháti Bringaklub szervezésében valósul meg. Bár a túrára a jelentkezés lezárult, visszamondás esetén még van lehetőség csatlakozni. További információt az alábbi telefonszámon kérhetnek: Börcsök Zoltán +36 30 606 2358.

Szeptember 16-17.-én a MAKETUSZ kerékpárosbarát hétvégét tart, melynek célja az időtöltés népszerűsítése. Idén előszőr az Ezer Év Parkja is csatlakozik a programhoz, mint kerékpárosbarát szolgáltató és a program apropóján kedvezményt biztosít: mindössze 1.000 Ft megfizetésével járhatják körbe a makett parkot a kerékpárral érkező látogatók. A Park minősítésnek eleget téve nyújt többek között kerékpártárolási- és telefontöltési lehetőséget, ingyenes vízvételi lehetőséget, szerelőkészletet és persze információt a térség látnivalóiról, szolgáltatóiról.

A város központjában fellelhető Turisztikai Irodában gazdag kiadványokkal, városi térképpel és helyi termékekkel várják a (nem csak) kerékpáros látogatókat. Kerékpárbérlésre is van lehetőség hagyományos és elektromos bringák formájában.

Szeptember 23.-án, szombaton Zákányszék- Mórahalom- Hajdújárás Kerékpártúra valósul meg a "Kerékpárral 7 határon át" programsorozat keretében. Témája a természeti értékek és a borkultúra a határ menti régióban. Indulás Zákányszéken lesz a piactérről 8.30-kor és kb. 9.00 órakor a mórahalmi templomnál lehet csatlakozni. A határátkelést követően a túrázóknak alkalma lesz a Ludasi-tó megtekintésére és a helyi Borkastélyban egy ingyenes borkóstolóra.

A részvétel ingyenes, de jelentkezéshez kötött, jelentkezési lap és bővebb információ megtalálható a Visit Mórahalom Facebook oldalán az eseményben.