Mórahalmon rendezik meg az Országos Polgárőr Napot augusztusban

Rendben haladnak az augusztusi Országos Polgárőr Nap előkészületei – állapították meg a kihelyezett elnökségi ülés résztvevői Mórahalmon.

A június 18-án megtartott elnökségi ülésen az OPSZ vezetősége meghallgatta Nógrádi Zoltánt, Mórahalom polgármesterét és Batiz Istvánt, a Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnökét az Országos Polgárőr Nap előkészületeiről.

A beszámolókból kitűnik, hogy a belügyminiszter fővédnöksége mellett megtartandó rendezvény szervezése jó ütemben halad. Erről egyébként – a bejárás alkalmával – az elnökség jelen lévő tagjai maguk is meggyőződhettek.

A helyszíni tájékozódáson túl a testület jóváhagyta a „Polgárőr Város”, „Polgárőr Község”, „Fővárosi Polgárőr Kerület” címek odaítélésére vonatkozó javaslatot, valamint döntött arról, kik részesülnek a 30 éves évforduló alkalmából Szent László éremben és Kopácsi Sándor Polgárőr Érdemrendben. A pályázat nyertesei – akik 100 ezer forintos működési támogatásban és oklevélben részesülnek – a díjakat 2021. augusztus 14-én, az Országos Polgárőr Napon vehetik át.

A jelenleg hatályban lévő szabályok szerint a rendezvényen csak védettségi igazolvánnyal rendelkezők vehetnek részt, a kézfertőtlenítésre több ponton is lehetőség lesz, a nagyszabású rendezvény pontos helyszíne egyébként a Futó-Dobó Lovasközpont lesz. A fedett lovardában ugyanis még rossz idő esetén is 1200-1300 embert le lehet ültetni. Az ott elhangzó beszédeket és kulturális programot az egész téren hallani lehet majd, így a megyék és a tagozatok külön sátraiban is. Van azonban, amit nem csak hallani, hanem látni is érdemes lesz, például a különböző táncosokat, a tagozatok és a rendvédelmi szervek bemutatóit, vagy a Nemzeti Lovas Színház művészeinek előadását.

Forrás: opsz.hu