Mórahalmon tárgyalt Pintér

 Hatodik évadát kezdi Mórahal­mon a Patkó Lovas és Szabadtéri Színház.

 A napokban a vá­­rosba látogatott a Nemzeti Lovas Színház néhány tagja Pintér Tibor igazgató vezetésével, akik Nógrádi Zoltán polgármesterrel egyeztettek. Előreláthatólag augusztus 20-án indul a lovas színház, a programokat átszervezve szeptember közepéig láthatók az előadások.

Duka Félix, a színház igazga­tója elmondta, a város látogatói­nak és a környékbelieknek né­­hány évvel ezelőtt szerettek volna valamilyen különleges turisztikai attrakcióval kedveskedni, és még több turistát vonzani a településre. A Futó-Dobó Lovasközpont fedett lo­­vardája alkalmas színházi produkciók megtartására. A kö­­zönség is hamar megszerette a lovas színházat.

A Nemzeti Lovas Színház né­hány tagja érkezett a napokban Mórahalomra Pintér Tibor igazgató vezetésével. A küldöttség a Patkó Lovas és Szabadtéri Színház idei évadáról egyeztetett az önkormányzattal a lovardában. Tárgyaltak Nógrádi Zoltán polgármesterrel is. A találkozón meg­­erősítették, hogy a Nemzeti Lovas Színház vidéki bázisa to­vábbra is a homokháti város, ahová Pintér Tibor és társulata egész nyáron hozza majd lovait a lovas képzésekre.

Nógrádi azt mondta, ezzel újabb mérföldkőhöz érkezett a mórahalmi újranyitás, és to­vábbra is számít a Pintér-féle lovas színház közreműködésé­­re, amely Mórahalom nyári programkínálatának fénypontja.