Mórahalom támogatja a járvány miatt árván maradt gyerekeket

Mórahalom újabb bejelentésre készül, miután május elején megújulva nyitotta meg kapuit a látogatók előtt.

A múlt héten azt adtuk hírül, hogy a járványhelyzetben erőn felül teljesítő egészségügyi dolgozók és családjaik egész évben ingyenesen látogathatják az Ezer Év Parkját. Mindez most kiegészül egy újabb felajánlással, melyet az Áder János köztársasági elnök és felesége által létrehozott, a Covid19 miatt árván maradt gyermekeket támogató alapítvány részére szeretnénk eljuttatni. A Patkó Lovas és Szabadtéri Színház egyik előadásának jegybevételét az alapítvány munkájának segítésére és ezzel együtt az árvák támogatására ajánlja fel a város.

Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere sajtótájékoztatón jelentette be felajánlásukat.

Több mint 600 gyermek maradt árván hazánkban a koronavírus járvány miatt, melyre Áder János köztársasági elnök és felesége hívta fel a figyelmet, amikor alapítványt hozott létre megsegítésükre. Azon gyerekek, akik a járvány következtében veszítették el szüleiket, minden segítséget megérdemelnek, ezért Mórahalom városvezetése is szeretné támogatni a kezdeményezést.

Az idén hetedik alkalommal elinduló Patkó Lovas és Szabadtéri Színház június 16-án mutatja be a Magyar Nemzeti Táncegyüttes előadását, A Tenkes kapitányát. A színház vezetése úgy döntött, hogy a táncjátékból származó jegybevétel utáni hasznot az árván maradt gyermekeknek létrehozott alapítvány támogatására ajánlja fel.

A színházjegy megvásárlásával bárki segíteni tud az alapítványon keresztül a pandémia legnagyobb veszteseinek. A mórahalmi kulturális élet szervezői ezzel szeretnék felhívni a figyelmet erre a járvány okozta súlyos társadalmi problémára.