Nemzetközi utánpótlás-torna Mórahalmon

A magyar válogatott friss másodedzője is jelen lesz.

Nemzetközi SzuperLigát rendez Szeged legismertebb vendéglátóegysége a PizzaMonster, valamint a KB Individual Training szombaton, Mórahalmon. A tornát megtiszteli jelenlétével Laczkó Zsolt, a huszonkétszeres korábbi válogatott labdarúgó már mint a magyar felnőtt válogatott másodedzője vehet részt az eseményen.

A labdarúgók az U11-es, valamint az U13-mas korcsoportban mérhetik majd össze erejüket. A tornára határon innen és túlról is érkeznek csapatok, így pályára lép többek között a SZEOL SC, a Szentesi Kinizsi SZITE, az UDSE, az AFK ADA, az Orosháza FC, a Kiskunhalasi Szilády FC, a Kiskundorozsmai ESK, az Algyő-Tápé Főnix, a Hódmezővásárhelyi FC, a Móravárosi-Kinizsi-Sportkör, a Makó FC és a Mórahalmi VSE is. A versenyre mindkét korosztályban 12-12 csapat kapott meghívást.

A nemzetközi torna a PizzaMonster, a Mórahalmi VSE, illetve a KB Individual Training – Egyéni Képzés és Tehetséggondozás Műhely jóvoltából valósul meg, Kiss Balázs ötlete alapján.

Kiss Balázs, a KB Individual Training – Egyéni Képzés és Tehetséggondozó Műhely vezetője ugyanis az év elején álmodta, majd valósította meg először a tornát. Akkor a nála egyéni képzésen részt vevő fiatalok két csoportra osztva mérték össze erejüket a meghívott gárdákkal. Tevékenységük egykoron mindössze 5 gyerekkel indult útnak, ma már azonban majdnem 120 fiatal, focizni vágyó tanul a kezeik alatt. Ez jól bizonyítja azt is, hogy a Dél-Alföldön évről-évre egyre több fiatal szeretné profi szinten rúgni a bőrt. A torna fő célja, hogy az MLSZ által biztosított versenyzési lehetőségek mellett, további szinteken, más csapatok ellen is felmérhessék a gyerekek tudását.