Neten mutatkoznak be a tanító nénik

A Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola a 2021/2022-es tanévben is bízik benne, hogy két első osztályt tud indítani. A jelenleg érvényben lévő rendelkezés szerint személyes találkozásra most még nincs lehetőség, ezért a leendő tanítók az iskola honlapján és lapunkban mutatkoznak be.

Az első benyomás nagyon fontos. Az óvodából iskolába lépés szintén. Mivel idén a jól ismert helyzet miatt a leendő elsősök tanítói nem tudnak személyesen bemutatkozni, az iskola honlapján – www.morahalom.sulinet.hu – és a közösségi oldalon teszik meg azt.

Bali-Király Katalin két gyermek édesanyja, 2004-ben diplomázott, azóta Mórahalmon ta­nít.

Munkája során igyekszik olyan barátságos helyet és légkört kialakítani, ahova visszavágynak a gyerekek. – Fontos számomra egymás tisztelete és elfogadása, ugyanakkor az is, hogy a tanítványaim vállalják saját magukat és véleményüket. Célom a gyerekek személyiségfejlesztésén túl az önállóságra nevelés, és hogy minden gyerek felfedezze, miben jó igazán – osztotta meg gondolatait.

Masáné Godó Judit 2000 óta él Mórahalmon családjával, két gyermeke van, és 2000 óta dolgozik a helyi általános iskolában tanítóként és angoltanárként. Az eltelt 20 év alatt sok tapasztalatot szerzett a tanítás és tanulás folyamatában, az egyéni különbségek feltérképezésében és kezelésében, ezek sarkallták arra, hogy elvégezze a fejlesztő-differenciáló szakot 2016-ban. Elsődleges célja a gyerekek megismerését követően a pozitív megerősítésen alapuló, hatékony tanulási környezet kialakítása.

– Fontosnak tartom az egymásnak segítő, elfogadó és befogadó közösség létrehozását. Hiszem, hogy minden gyereknek van érzéke az élet valamilyen területéhez, és feladatomnak érzem, hogy ezt segítséggel fel is fedezze magában. Fontos számomra a szülők partnersége is. Úgy vélem, hogy együttműködve, egymást támogatva tudjuk a leghatékonyabban segíteni a gyermekek testi és lelki fejlődését – írta bemutatkozásában.

Forrás: delmagyar.hu