Országos átlag felett van a mórahalmiak átoltottsága

Mórahalom önkormányzata és egészségügyi, szociális intézményei mind sokat tettek azért, hogy a koronavírus járvány okozta nehézségekkel minél jobban meg tudjon küzdeni a lakosság.

Az elmúlt több mint egy év során meghozott intézkedések, az információszolgáltatás, a közösség összetartása a teendők listáján mindvégig első helyen szerepelt. Amikor elkezdődhetett a védőoltások beadása, a háziorvosok rögtön elkezdték kiértesíteni betegeiket, majd oltópont is alakult a Móra-Vitál kistérségi egészségügyi központban. Mindennek köszönhetőn mára Mórahalom lakosságának oltottsági szintje igen magas, közel 55 %. Május 17-én részletes kimutatást tettek közzé a témában.

Mórahalmon a háziorvosok közösen készítették el azt az összesítőt, amely a május 17-ig beadott oltásban részesültek számát mutatja. A városban Dr. Sebők Zsuzsanna, Dr. Fehér Éva és Dr. Vághy Imre Richárd háziorvosoknál és az oltóponton van lehetőség oltás beadatására.

Szent Margit Egészségház, ahol a három mórahalmi háziorvos rendel.

Dr. Sebők Zsuzsanna praxisában a 19-65 éves korosztályban 47 %-os az oltottság, a 65 év felettiek körében pedig majdnem eléri a 70 %-ot.

Dr. Fehér Éva doktornőnél a 19-65 éves korosztályban 51 %-os, a 65 év felettieknél pedig közel 80 %-os az átoltottság.

Dr. Vághy Imre Richárd praxisában a beoltottak aránya a 19-65 éves korosztályban 46 %, a 65 év felettiek körében pedig 74 %.

Mindez azt jelenti, hogy május 17-éig 2650 mórahalmi részesült a koronavírus elleni védőoltásban, vagyis az átoltottság a városban 54,8 %, mely magasabb az országos átlagnál.

A város közössége emellett támogatja a kormányt és intézményeit abban, hogy minél hamarabb és minél gyorsabban eljuthasson mindenkihez a vakcina. Ennek kapcsán március 11-től a Móra-Vitál is oltópontként segíti a járvány elleni védekezést. Az intézményben a háziorvosok által regisztráltak oltása zajlik. A folyamat 8 települést: Mórahalmot, Ásotthalmot, Öttömöst, Ruzsát, Pusztamérgest, Üllést, Zákányszéket és Zsombót érinti.