Országos Polgárőr Nap lesz Mórahalmon augusztus 14-én

Mórahalmon, augusztus 14-én Országos Polgárőr napot tartanak a Futó-Dobó Lovasközpontban. A rendezvény létrejöttét több hónapos előkészületek előzték meg. Az ünnepi műsor és köszöntő mellett lesznek színpadi produkciók, különféle bemutatók és a gyerekek sem maradnak programok nélkül.

A június 18-án megtartott elnökségi ülésen a beszámolókból kitűnt, hogy a belügyminiszter fővédnöksége mellett megtartandó rendezvény szervezése jó ütemben halad, amelyről az elnökség jelen lévő tagjai maguk is meggyőződhettek már júniusban.

A jelenleg hatályban lévő szabályok szerint a rendezvényen csak védettségi igazolvánnyal rendelkezők vehetnek részt, a kézfertőtlenítésre több ponton is lehetőség lesz, a nagyszabású rendezvény pontos helyszíne a Futó-Dobó Lovasközpont lesz. A fedett lovardában ugyanis még rossz idő esetén is 1200-1300 embert le lehet ültetni.

Az ott elhangzó beszédeket és kulturális programot az egész téren hallani lehet majd, így a megyék és a tagozatok külön sátraiban is. Van azonban, amit nem csak hallani, hanem látni is érdemes lesz, például a különböző táncosokat, a tagozatok és a rendvédelmi szervek bemutatóit, vagy a Nemzeti Lovas Színház művészeinek előadását.

Az eseményt 10 órakor az ünnepi műsor nyitja meg. A színpadi programok 12 órától kezdődnek. Fellép Radics Bálint és citerazenekara, a sándorfalvi Suhancok, a Zákányszéki Citerazenekar és Pintér Tibor is.

A későbbi programblokkban a Mórahalmi Néptánc Egyesület, a Partando Énekegyüttes, az Arlechino Táncegyesület, a helyi ugráókötelesek és a Mórahalmi Fúvószenekar előadását láthatják.

A színpadi produkciók mellett különféle bemutatók is várják az érdeklődőket. Lesz kutyás-lovas, dámalovagalás és íjász bemutató is.

A gyerekeket játszóház, arcfestés, ugrálóvár, mobil kresz pálya, lósimogatás és a bátrabbakat lovaglás várja.