Pintér Tiborék pénteken a Szilajjal kezdik a hetedik nyári évadot

Július 16-án, pénteken a Szilaj című családi darabbal kezdődik a mórahalmi Patkó Lovas és Szabadtéri Színház lovas produkcióinak sora. Az évad során látható lesz többek között a Csárdáskirálynő, a Marica grófnő, Rózsa Sándor, az alföldi betyár és a Rómeó és Júlia is.

Egyelőre még semmi sem utal erre, de hamarosan újra élettel telik meg a Futó-Dobó Lovasközpont. A mórahalmi lovas színház a hetedik, a szabadtéri pedig az ötödik évadát indította útjára június 12-én a Valahol Európában című musicallel. A szabadtéri színpadát és lelátóját gyorsan elbontották a munkások, már majdnem minden készen áll a most még csendes lovardában a pénteki bemutatóra. A hét második fe­­lében, csütörtökön Mórahalomra várják Pintér Tibort, a Nemzeti Lovas Színház vezetőjét, aki sajtótájékoztatón beszél az új színházi produkciókról.

Egyelőre még nagy a csend, de pénteken a Szilaj című családi darabbal újra élettel telik meg a lovas színházzá alakult mórahalmi Futó-Dobó Lovasközpont. Fotó: Kuklis István

Három új darabbal dobja fel a nyári estéket a mórahalmi Patkó Lovas és Szabadtéri Színház. A Rómeó és Júlia, a Szent László, a lovagkirály, valamint az Aladdin családi musical a Nemzeti Lovas Színház elő­adásában szórakoztatja majd a közönséget a Futó-Dobó Lovasközpontban. A hetedik évadát nyitó lovas színházi produkciók népszerűsége – a Pintér Tibor vezette Nemzeti Lovas Színház csapatának hála – töretlen.

Július 16-án, pénteken a Szilaj című családi darabbal startol a lovas produkcióinak sora. Pintér Tibor rendezése az összetartozásról, az elfogadásról és a barátságról mesél. A produkció különlegessége, hogy ötvözi a klasszikus stílust a szabadidomítás művésze­tével.

A szabadtéri előadások nagy sikerrel zárultak, a küzdőtér átépítésével már majdnem vé­­geztek, már csak a Nemzeti Lo­­vas Színház színészeit és lovait várják.

– Fontos szempont volt, amikor az évadot összeállítottuk, hogy olyan népszínházi struktúrát képviseljen, ahol a családok, idősek, fiatalok is megtalálják azt a fajta produkciót, ami számukra fontos és kedves lehet – mondta lapunknak Seres István Pipu, a Patkó Lovas és Szabadtéri Színház igazgatója.
A Szilaj mellett látható lesz a Csárdáskirálynő, a Marica grófnő, Rózsa Sándor, az al­földi betyár, a Rómeó és Júlia, a Szent László, a lovagkirály, va­lamint az Aladdin című családi musical.

Forrás: delmagyar.hu