Reményt ad a helyi közösségeknek a Szentjánosbogár tábor

A 80-as években néhány család úgy gondolta, szeretné biztosítani gyermekeinek a keresztény nevelési környezetet. Ez mára egy országos közösséggé vált, ami azt jelenti, hogy nyaranta több tábort szerveznek. – mondta a Szentjánosbogár mórahalmi táborának vezetője, Vascsák Fruzsina.

A mostani tábor a 10 és 16 év közötti korosztályt szólítja meg. Az ország bármely részéről várják a gyerekeket, valamint az érintett településen tájékoztatják a helyieket a programokról, így most is vannak mórahalmi résztvevők.

A mostani tábor a 10-16 év közöttieket szólítja meg.

Vascsák Fruzsina arról is beszélt, hogy mindig vannak első táborozók, és az is jellemző, hogy évről évre visszatérnek a fiatalok.

– Én magam is 10 éve voltam először kisbogárként ilyen táborban, és ezt az évfordulót ünneplem azzal, hogy a mórahalmi Szentjánosbogár tábort vezetem. – mesélte a tábor vezetője.

– A közösség neve egy szimbólum Sík Sándor egy verséből, aminek az a lényege, hogy világítsunk a sötétben, mint a szentjánosbogár. Az a szándékunk ezekkel a táborokkal, hogy mi is világítsunk, mint a szentjánosbogár, megmutassuk, hogy a kiüresedett templomokat meg tudjuk tölteni gyerekekkel és fiatalokkal, akik vidáman énekelnek, és bízunk abban, hogy ez reményt ad az embereknek. Mindemellett rengeteget segítséget kapunk a helyi közösségektől. A családok vendégül látnak néhány gyermeket egy hétig, valamint a helyi termelőktől is kapunk felajánlásokat. Ahogy a táborban, úgy a településeken is megtapasztaljuk, hogy csak egy csapatban tudunk egy ilyen remek hetet megszervezni. – fejtette ki Vascsák Fruzsina.

Még több részlet a mórahalmi Szentjánosbogár táborról a július 5-i adásunkban!