Sok múlik a rajton a Mórahalom számára

Lassan véget ér a téli pihenő a Csongrád-Csanád vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság csapatai számára. A csapatoknál érdeklődünk, hogy készülnek a folytatásra, a következő részben a Mórahalommal foglalkozunk.

Huszonegy ponttal a hatodik helyen töltheti a téli pihenőt a Mórahalom a Csongrád-Csanád vármegyei I. osztályban: a csapat bravúrral zárta az őszt, hiszen második csapatként pontot szerzett a listavezető Szeged-Csanád Grosics Akadémia II.-től.

– Tudtuk, hogy a felsőházba tartozó csapatokkal nyitjuk és zárjuk az őszi idényt, ennek megfelelően készültünk. Szinte egy teljesen új csapatot kellett építeni a nyáron. Azt gondolom, a támadó harmadban kell sokat fejlődnünk ahhoz, hogy előre tudjunk lépni, a tiszta helyzeteinkkel pedig jobban kell gazdálkodnunk. Az utolsó, Szeged-Csanád GA II. elleni meccsünk is mutatja, hátul stabilak vagyunk, egyedül az SZVSE ellen kaptunk több gólt. Fiatal csapatunk keményen dolgozik, magas az edzéslátogatottság. Hosszútávú célunk, hogy a fiatal tehetségeket beépítsük a csapatba és fejlődési lehetőséget biztosítsunk nekik – összegzett Papp Endre, a Mórahalom edzője.

A csapat tagjai január harmadikán edzésbe álltak, és a tél folyamán öt felkészülési meccset játszanak majd. Ami a keret összetételét illeti, egyetlen érkezője lesz a csapatnak, de ő sem ismeretlen közegbe érkezik, hiszen egy hosszú sérülésből ékezik vissza, a rehabilitációt pedig nyár óra már Mórahalmon végezte. Mint Papp Endre kitért rá, a legnagyobb erősítés az lenne, ha a sérülések elkerülnék őket a tavasszal.

A mórahalmiak számár az első három forduló döntő jelentőséggel bírhat, hiszen a közvetlenül mögötte álló három csapattal találkozik.

– Veszélyes ellenfél a Balástya, a HFC II. és az FK Szeged is. Az első helyezetten kívül bárki tud meglepetést okozni a másiknak. Ha az első három-négy fordulót kilenc-tíz ponttal zárjuk, akkor nem lesz probléma a felsőházba jutással – zárta Papp Endre.

Forrás: delmagyar.hu
Fotó: Török János