Szabadtéri fotókiállítás nyílt Mórahalmon

Szabadtéri fotókiállítással bővült a téli látványosságok sora Mórahalmon. A fürdő melletti Szent László parkban sétálva lehet megtekinteni a helyi turisztikai iroda installációit, melyeken az "Őrizzük együtt!" pályázatra beérkezett fotóválogatás látható.

A kiállítás előzménye a Mórahalom Városi Önkormányzat és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. 2021-es testvértelepülési programok támogatásával szervezett fotópályázat meghirdetése volt. A felhívás célja az volt, hogy a négy határon túli testvértelepülés – Mórahalom, a romániai Csíkszentmárton és Zsombolya, valamint a szerbiai Temerin- kapcsolatát erősítse. A nevezőktől a négy település bármelyikéről készült képeket vártak, melyeken keresztül az alkotók megmutathatták a számukra értékes épületeket, természeti és egyéb értékeket. Két kategóriában lehetett nevezni, így megadva a lehetőséget hobbi és professzionális fotósoknak egyaránt. Mindezeket még 2021-ben szakmai zsűri értékelte és díjazta.


Bodor Tibor (Amatőr kategória) – A zsűri színorgia különdíja

A 22 nevező 60 képe immáron a mórahalmi Szent László Parkban is szabadon megtekinthető. A kiállítás célja, hogy a Mórahalomra látogató vendégek megismerjék Temerinben, Zsombolyán, Csíkszentmártonban és Mórahalmon élők szemében fontos értékeket, legyen szó természeti- és kulturális kincsekről. A kiállítás lehetőséget nyújt új helyek, látnivalók felfedezésére is, hiszen minden kép sajátos szemszöget képvisel.


Az amatőr kategória első helyezettje: Kovács Ida Jusztina – Lelkek tánca – Mórahalom

A kiállítás február végéig szabadon megtekinthető.