Szakképzési hétre készül a Tóth János intézmény

A jövő héten kezdődik az európai szakképzési hét, amelyen tavaly a Szegedi Szakképzési Centrum Tóth János Mórahalmi Szakképző Iskolája a regisztrált programjainak számát tekintve dobogós volt: európai szinten harmadik

Az európai szakképzési hét az Európai Bizottság által évente megszervezett esemény, amely a szakképzést hivatott népszerűsíteni különféle színes programok, rendezvények segítségével kontinensszerte. A tematikus hét alatt a különleges előadások mellett a résztvevőknek lehetőségük van tudásukat gyarapítani, valamint megosztani egymással a szakképzésben elért eredményeiket, ösztönözik a gyakornoki képzést, a munkahelyi tanulást, a továbbképzést, az átképzést, valamint a vállalatok és az oktatás közötti fenntartható együttműködést.

Magyarország 2016–2018 között a legtöbb jóváhagyott programmal rendelkező ország volt az európai szakképzési héten.

– Ezen Európa-szerte lehet programokat regisztrálni a szakképzés népszerűsítésének érdekében. Az aktivitásukat tekintve a magyar iskolák az élvonalban vannak, mi is lelkesen dolgozunk, eddig 23 programot regisztráltunk, amivel egész Európában a legaktívabbak vagyunk – mondta a Szegedi Szakképzési Centrum Tóth János Szakképző Iskolájának igazgatója, Angyalné Kovács Anikó. Az intézmény tavaly a programjainak köszönhetően dobogós volt: európai szinten harmadik, Magyarországon első. Tavaly két svéd gyűjtőintézmény előzte csak meg az iskolát.

Többek között az októberi pályaválasztási hónap programjait is regisztrálták idén, az érdeklődők megismerkedhetnek majd az iskola felnőttek számára szervezett pályaorientációs programjával, az Íz-lelő táborral, az intézmény pálya­orientációs társasjátékával és a korábbi élő bejelentkezésekkel.


A részletes, országos program a https://szakkepzesihet.hu/ weboldalon érhető el.