Száz monitort kaptak

Száz monitort kapott a mórahalmi Tóth János Szakképző Iskola a BP-től, ezenkívül tableteket, digitalizáló táblát és konyhai eszközöket vásároltak. A thermomix és a turmix használatát be is mutatták: a Piña Colada, az ananászos-kókuszos klasszikus koktél szigorúan alkohol nélkül készült, és karfiolkrémlevest kóstoltunk a tankonyhán.

– Első körben a BP-től száz darab modern, nagy átmérő­­jű monitort kaptunk, amire informatikai képzést is nyújtó iskolaként igen nagy szükségünk volt. Ezeknek állványuk is van, ergonomikusan, a megfelelő magasságba állíthatók. A képzések során előfordul, hogy egy géphez több monitort is használunk – kezdte Angyalné Kovács Anikó, a Szegedi Szakképzési Centrum Tóth János Szakképző Iskola és Garabonciás Kollégium igazgatója.

100 új monitort kaptak és a konyha is megújult.
Fotó: Török János

A koronavírus-járvány miatt az iskola jelentős összeget spórolt meg, mivel többek között nem kellett bérleti díjakra és nyersanyagra költeniük,

amivel a Szegedi Szakképzési Centrum jóvoltából szabadon gazdálkodhattak. A milliós nagyságrendű összegből tovább bővítették az iskola informatikai felszerelését. Az igazgatónő elmondta, az online oktatásban is kiválóan használható digitalizáló tábla mellett 12 darab nagyméretű tabletet továbbá két iPadet, fülhallgatókat és webkamerákat vásároltak. Ezenkívül sporteszközökkel és a pedagógia ágazat képzésében fontos fejlesztő játékokat is beszereztek, a kollégiumba pedig társas­játékok kerültek. Angyalné hozzátette, a jövőben további fejlesztés részeként számítógépeket és laptopokat várnak.

Az iskola tankonyhája sem maradt ki a beruházásból.

Pápai Péter szakoktató az új thermomix segítségével karfiolkrémlevest készített.
Fotó: Török János

Pá­­pai Péter szakoktató a thermomix működését mutatta meg, amiben karfiolkrémleves ké­szült. Ezt pirított kenyérdarabokkal, kis darab, roppanós karfiolrózsával és leheletnyi parmezánnal dobták fel a textúrák miatt. A szintén új, koktélkeverésre való turmixban pedig alkoholmentes koktél, a nagy klasszikus, az ananászos-kókuszos Piña Colada (természetesen rum nélkül) készült előételként. Ezeken kívül vákuumozót és egy ha­talmas fagyasztót is beszereltek, amiben hosszabb távra, nagyobb mennyiségű nyersanyagot tudnak tárolni.

A milliós nagyságrendű összegből tovább bővítették az iskola informatikai felszerelését.

Forrás: delmagyar.hu