Támogatási lehetőségek munkaadóknak és munkavállalóknak Mórahalom térségében

 A paktum projekt célul tűzte ki a hátrányos helyzetű álláskereső személyek munkába állásának támogatását, mely során mind a munkáltatók, mind a munkavállalók is részesülhetnek juttatásban.
 Az együttműködés szolgáltatásai már 2017. júniusa óta elérhetőek a Mórahalmi járás, a Kisteleki járás, valamint a Szegedi járás 5 településén, melynek eredményeként 282 fő bevonása valósult meg. A pályázat a Foglalkoztatási együttműködés Mórahalom térségében elnevezésű, TOP-5.1.2-15-CS1-2016-00001. szám alatt futó projekt keretében valósul meg.

A projekt keretében a következő támogatások érhetők el:

Munkáltatók részére foglalkoztatást segítő támogatásokat nyújtunk (bérköltség támogatás, foglalkoztatás bővítését szolgáló támogatás, munkatapasztalat-szerzést elősegítő bérköltség-támogatás, illetve mobilitás támogatás).

A munkavállalók elhelyezkedést segítő támogatásokat vehetnek igénybe (a munkába járáshoz, munkatapasztalat-szerzéshez kapcsolódó utazás támogatása, mobilitás támogatása). A legfeljebb 6 hónapra kapható, a mindenkori minimálbérnek megfelelő összegű támogatás az önfoglalkoztatóvá válás elősegítését célozza.

Az előzőek mellett ingyenes munkaerő piaci szolgáltatások is igénybe vehetőek, melyet a projekt keretében mentorunk, Oltványi Edit Gréta (telefon 0670/3747222, cím 6782 Mórahalom, József Attila u. 6.) nyújt minden érdeklődő számára. A mentor folyamatos támogatást nyújt a munkavállalóknak annak érdekében, hogy az álláskereső személy igényeinek és kompetenciáinak megfelelő szolgáltatásban részesüljön. A mentorálási folyamat eredményeként fő cél minél több álláskereső személy munkába állásának, illetve az elhelyezkedett ügyfelek munkahely-megtartásának elősegítése. Előzetes időpont egyeztetésért keresse fel mentorunkat elérhetőségei valamelyikén.

A támogatások igénybevételével, illetve a szolgáltatásokkal kapcsolatban további információ érhető el a Csongrád Megyei Kormányhivatal járási kirendeltségei foglalkoztatási osztályain, illetve a Paktumirodán (telefon: 06-30/5610039, cím 6782 Mórahalom, István király út 8.).

E-mail: paktumiroda@morahalom.hu

Facebook: www.facebook.com/PaktumIroda

A projektről bővebb információt a http://www.morahalom.hu/foglalkoztatasi_paktum oldalon olvashatnak.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.