Tanulmányi kirándulásokat szervez és megújítja tereit a mórahalmi könyvtár

 A Tóth Menyhért Városi Könyvtár Európai Uniós támogatással valósít meg kompetenciafejlesztő programokat két tanéven keresztül két településen hat oktatási-nevelési intézménnyel karöltve.
 A projekt célja, hogy élményekkel teli, játékos formában fejlessze a gyerekek készségeit, új ismereteket adjon, és új megvilágításba helyezze a meglévő tudást. A Tóth Menyhért Városi Könyvtár projektjében Ásotthalom és Mórahalom iskoláival, és a mórahalmi óvodával működik együtt.



Ásotthalmon a Kis Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola kapcsán mind az általános iskolai oktatásban, mind az alapfokú művészeti oktatásban részt vevő tanulók érintettek a programban. Mórahalmon a Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola, a Szent László Katolikus Általános Iskola, a Mórahalmi Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a Mórahalmi Napköziotthonos Óvoda vesz részt a projektben. A projekt keretein belül 2018. július 1. és 2020. június 30. között vehetnek részt a gyerekek tanulmányi kirándulásokon, szakkörökön, versenyeken, vetélkedőkön, táborokban, és egy-egy téma köré szervezett projektnapokon.

A Tóth Menyhért Városi Könyvtár egy másik Európai Uniós támogatással újítja meg egyes tereit. A nyertes pályázatnak köszönhetően új, külön bejáratú oktatóteret alakítanak ki, valamint megújul a könyvtár ifi tere is. A könyvtár ma már valóban több, mint a hely, ahol könyvet tudunk kölcsönözni. Több más fontos feladata mellett az élethosszig tartó tanulás egyik fontos helyszíne, bázisa, s ezt a feladatát igyekszik komolyan venni. Így megfelelő környezetet biztosítani gyermeknek és felnőttnek, úgy a szervezett, mint a kötetlen, önálló tanuláshoz.

A mórahalmi könyvtár ezért multifunkciós tereket alakít ki, villamos és informatikai hálózatbővítést hajt végre az épületben, és megerősíti az épületben elérhető wifi-hálózatot. Felújítják a könyvtár galériájának lépcsőjét, és az ifi térben elhelyezkedő ismeretterjesztő állomány is új polcokat kap. Továbbá megújul, és bővül a könyvtárosok munkatere is. A munkálatok tavasszal megkezdődnek, de a könyvtár nyilvános tereit csak júniusban érik el. Ekkor a szolgáltatás is átmenetileg szünetelni fog. Az új terek szeptemberre készülnek el.