Temesvári arany a mórahalmi utánpótlás-tornán

Hatcsapatos nemzetközi utánpótlás-tornát rendeztek szombaton Mórahalmon: a leány U16-os csapatok számára kiírt tornát a Politechnika Temesvár csapata nyerte meg, a büntetőket pedig egy pécsi lány rúgta a legjobban.

Hat csapat részvételével, első alkalommal rendezték meg a Homokháti kupát. A leány U16-os korosztályú csapatok számára kiírt tornán a Pécs és a Temesvár is két-két csapattal vett részt, mellettük a SZEOL SC, valamint a házigazda Mórahalom vett részt.

Jól bírták a hatalmas hőséget a lányok, a csoportküzdelmeket követően pedig az Ezerév Parkjában tettek látogatást a labdarúgók. A helyosztók előtt megrendezték a büntetőrúgó-versenyt, amelyre összesen 20 játékos nevezett, akik a mórahalmi ifjúsági csapat kapusának, Mison Balázsnak rúghatták a tizenegyeseket. Végül a pécsi Kőmíves Amira bizonyult a legjobbnak, aki mind a három büntetőjét magabiztosan értékesítette.

A helyosztók szoros küzdelmeket hoztak, a SZEOL SC büntetők után győzött a Mórahalom ellen, majd a bronzmeccsen és a döntőben is csak egy gól döntött. Bár a pécsiek két éremmel térhettek haza Mórahalomról, a legboldogabbak mégis a temesváriak lehettek, hiszen ők nyerték meg a döntőt, így a serleg és az aranyérem mellett egy pólóval és fürdőbelépővel is gazdagabbak lettek.

– Mórahalom a női futballban utánpótlás-nevelő szerepet szeretne betölteni. A homokhátságon tehetséges gyerekeknek szeretnénk lehetőséget adni a továbblépésre. A város elfogadott egy sportstratégiát, legutóbb az utánpótlás-nevelésre vonatkozó programot fogadta el a képviselő testület, így a város biztosítja a lehetőségeket ahhoz, hogy sikeres legyen ez a program. Négy területen, a cselgáncsban, a női és férfi labdarúgásban, a kézilabdában és a vizes sportokban is tömegek sportolnak Mórahalmon, és már a környező településekről is járnak hozzánk – mondta Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere az eseményen.

Az I. Homokháti kupa eredményei, helyosztók: 5. helyért: Mórahalom–SZEOL SC 1–1, büntetőkkel 1–3. Bronzmérkőzés: Pécs II.–Temesvár II. 1–0. Döntő: Pécs I.–Temesvár I. 0–1. Legjobb kapus: Balogh Zselyke (Pécs). Gólkirálynő: Turi Bori (Pécs, 9 góllal). Legjobb játékos: Francescu Rianna (Temesvár).