Vereség a szezonzárón

Ünnepi pillanatokkal kezdődött a sorsdöntő SZVSE–Mórahalom meccs, miután mindkét csapat egy-egy játékosát búcsúztatták a kezdés előtt.

A szegediektől Fülöp Tibor, míg a mórahalmiaktól Gercsó Dániel zárta le pályafutását, a kezdőrúgást pedig a két játékos gyermekei végezték el. Az SZVSE volt aktívabb, de úgy tűnt, nem tud betalálni, ám közvetlenül a szünet előtt egy szögletet Mészáros Zoltán csúsztatott meg a röviden, ezzel meglett a vezetés. A második félidő elején el is döntötte a meccset az SZVSE, amely sikerével megszerezte a bajnoki címet, és várhatja, hogy osztályozóra kényszerül-e, vagy a nélkül jut fel az NB III.-ba.


SZVSE-PizzaMonster–Mórahalom 3–0 (1-0)
Mórahalom, 300 néző. Vezette: Kakuk Szabolcs – jól (Bereczki, Halász).
SZVSE: Czirják – Kormányos (Frank, 61.), Pócs (Deák, 61.), Csamangó, Mészáros Z., Rádai G., Beretka (Nagy R., 78.), Fülöp (Lőrinc, 84.), Káposzta (Kelemen V., 61.), Taci, Amariutei. Edző: Paksi Péter.
Mórahalom: Vígh – Trója (Szabó G., 84.), Szűcs D. (Tóth M., 70.), Gercsó (Malatiniszki D., 12.), Baji, Papp D., Budai, Suhajda, Kis L. (Szalai, 70.), Fődi, Bokányi. Edző: Hódi Mihály.
Gólszerzők: Mészáros Z. (45.), Beretka (49.), Taci (53.).
Kiállítva: Vígh (83.).
Jók:mindenki, ill. mindenki.
Paksi Péter: – Köszönöm a csapat egész éves teljesítményét, valamint Kelemen Balázs és Gyárfás Sándor áldozatos munkáját! Nagy bravúrnak tartom, hogy végig mögöttünk tartottuk a Szeged-Grosics II.-t, akik profi játékosokkal megerősített csapattal játszották végig a bajnokságot. Nehezen törtük fel a Mórahalom védekezését, de az első félidő végén lőtt gólunk megnyugtatta a csapatot, a szünet után felszabadultan játszhattunk.
Hódi Mihály: – Gratulálok az SZVSE bajnoki címéhez és Fülöp Tibor pályafutásához! Ez a mérkőzés nekünk többről szólt, próbáltuk Gercsó Dani búcsúját emlékezetessé tenni. Köszönöm a játékosok, vezetők munkáját, szurkolok nekik és az új edzőnek, hogy minél jobb eredményt érjenek el jövőre!