VI. Pálinkaverseny és Tepertőfesztivál

Idén is megrendezésre került a VI. Mórahalmi Pálinkaverseny és Tepertőfesztivál elnevezésű rendezvény a Mórahalom Városi Önkormányzat és a Móra-Tourist Nonprofit Kft. szervezésében. A 2019. november 23-án (szombaton) megrendezett gasztronómiai rendezvény helyszíne a mórahalmi rendezvénytér volt.
A program 14 órakor kezdődött a tepertősütéssel és a helyi termékek kirakodóvásárával. A délután folyamán kóstolásra is lehetőség nyílt a frissen sült tepertőből és a versenyeztetett pálinkákból, párlatokból is. Felnőtteket és gyermekeket is egyaránt szívesen láttunk, hiszen gyermekműsor, kézműves foglalkozás, a felnőtteknek pedig a Magyar Pálinka lovagrend felvonulása, valamint a testvér-településekről érkező vendégelőadók színvonalas műsora tette érdekessé a délutánt. Az est zárásaként érkezett Kökény Attila sztárvendég.

A délután folyamán nagy hangsúlyt kaptak a kézműves termékek, valamint a közös kulturális örökséget hordozó határon túli fellépők műsorai. Ezek a programok a szórakoztatáson túl hozzájárultak az érintett települések kapcsolatának elmélyítéséhez, és lehetőséget biztosítottak a bemutatkozáshoz is.

A program Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával.