„ZümInformatika”: a méhek fontosságával ismerkednek a mórahalmi óvodások

A Mórahalmi Napköziotthonos Óvoda az Emberi Erőforrások Minisztériuma „A hazai és határon túli óvodai tehetség-kibontakoztató programok támogatása” című pályázati felhívásán nyert támogatást. A program során a gyerekek megismerkedhetnek a méhek életével, tulajdonságaival, fontosságával.

A „ZümInformatikai tehetségfejlesztés a mórahalmi óvodában” címmel nyert pályázat megvalósításához 800 ezer forint áll rendelkezésre. A program több témából tevődik össze. A logikai-matematikai, téribeli-vizuális és természeti tehetségterületeket kiemelt módon kezeli. A legfőbb éréke az élményközpontúság, az algoritmikus gondolkodás fejlesztése és a természettudományos ismeretek és tapasztalatok bővítése.

Megfigyeléseket, felfedezéseket végezhetnek a méhekkel kapcsolatosan a gyerekek. Tér- és síkbeli logikai játékok kihívásain és élményein keresztül tapasztalatokat és ismereteket szerezhetnek. Elsajátíthatják a számítógépes programozás alapjait a Scottie Go! Basic társasjáték, a Bee-Boot és Blue–Bot robotok segítségével. Ezek mellett természettudományos ismereteik is bővülnek majd a programnak köszönhetően.

A kiemelt kép illusztráció.