A mórahalmi bivalyrezervátum is a legkedveltebb belföldi úticélok között

A mórahalmi bivalyrezervátum is bekerült az ország Top 100 titkos, belföldi úti célját felsoroló kiadványba.

Titkos, kevéssé ismert helyszíneket és eseményeket ajánlanak a Népszabadság Top Titok 2015 – 100 belföldi úti cél kiadványának szerkesztői. Érdekesen kategorizálták Magyarország rejtett értékeit: vannak köztük állatos, filmes, kulturális, múzeumi, temetői és vonatos titkok.



A Magyarország felfedezése alcímet viselő gyűjteménybe Csongrád megyéből három „dolog" került be: a vonatos titkok közé Órát lehet igazítani címmel a domaszéki keskeny nyomtávú kisvasút és múzeum, a vizes titkok közé Bivalyerős természet címmel a mórahalmi bivalyrezervátum, a történelmi tikok közé pedig a szőregi huszárlány emlékműve verekedte be magát.

A mórahalmi bivalyrezervátumról szólva a kísérleti projekt természetre gyakorolt előnyös hatásait taglalják a szerzők. Szó esik a Bölömbika tanösvényről, a kulcsosházról is.

– Az ökoszisztémát szerettük volna ezekkel az állatokkal visszaállítani, ami időközben a városunk egyik fő turisztikai termékévé nőtte ki magát. Tudatosan fejlesztjük az országban egyedülálló rezervátumot – mondta Berta Zsolt, Mórahalom turisztikai menedzsere.

„Több célt valósítanak meg egyszerre: helyreállítják a természet egyensúlyát, olyan kirándulóhelyet teremtenek, ahol a fiatalokat természetbarát szemléletre nevelik, és a térség gazdáinak is példát mutatnak, hogyan lehet összeegyeztetni a természet és a gazdálkodás szempontjait" – olvasható a magazinban.