Átadták a Mórahalmi Járási Hivatal új épületét

Értékeld!

Rating

Rate now!

Három szintes, több mint 500 négyzetméteres kormányablak nyílt meg szombaton Mórahalmon. Az ünnepélyes átadón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is jelent volt, aki biztosította a település polgármesterét arról, hogy számíthatnak a kormány támogatására a város fejlesztésében.

Új ingatlanban fogadja a Mórahalmi Járási Hivatal az ügyfeleket, szombaton ugyanis átadták a csaknem 430 millió forintból megépített hivatalt, mely a Miniszterelnökség támogatásával jöhetett létre.

A szombati eseményen Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte, a 2010 óta végrehajtott reformok közül a közigazgatási reform volt az egyik legsikeresebb, ennek eredményeként pedig létrejött az egységes magyar közigazgatási irányítás. Megjegyezte, még a kellően méltánytalan, a legalapvetőbb igazságokat is elvitató politikai viták során sem kérdés az, hogy a kormányhivatali rendszer beváltotta a hozzáfűzött reményeket.

Hangsúlyozta, arra is szükség van, hogy olyan körülmények között lehessen ügyeket intézni, mint amilyet most a mórahalmiak és a Vajdaságból ide érkező kettős magyar állampolgárok kaptak – tette hozzá a miniszter, aki gratulált Mórahalom polgármesterének az 1994 óta folytatott munkájához, és biztosította arról, hogy számíthatnak a kormány támogatására a település fejlesztésében.

Juhász Tünde kormánymegbízott az eseményen elmondta, a járás első kormányablakát 2015-ben nyitották meg, szombaton pedig már a harmadik ablak nyílt meg, mely a megyében a tizenharmadiknak számít. Jelezte, a több mint 30 ezres lakosú járásban eddig 320 ezer ügyfelet szolgáltak ki. Kiemelte, ma már 2500 ügytípusban lehet ügyet intézni a kormányablakokban, és a megyében 2013 óta 9 milliárd forintot költöttek arra, hogy a hivatali épületek rendezettek legyenek. A most átadott épület több mint 500 négyzetméteres, a tetőtérrel együtt 3 szinten fogadja az ügyfeleket.

Amikor 2011-ben megalakult a kormányablak rendszer, akkor még B. Nagy László vezette a megyei kormányhivatalt. Most a térség országgyűlési képviselőjeként azt mondta, hogy azzal a céllal hozták létre több mint 10 évvel ezelőtt a kormányablakokat, hogy a lakosság egységes, illedelmes, gyors, minden kornak megfelelő kiszolgálásban részesüljenek.

Mihálffy Béla, a megye 2-es számú választókörzetének országgyűlési képviselőjelöltje (Fidesz-KDNP) szerint fontos, hogy ez a célkitűzés továbbra is megmaradjon. Leszögezte, Mórahalomnak kiemelkedő szerepe van a Homokhátságon és a régióban is, ezt a szerepet pedig a most megnyitott hivatal tovább erősíti.

A szalagátvágás után Gulyás Gergely és Juhász Tünde megköszönte 40 évnyi munkáját Juhász Évának, aki idén megy nyugdíjba a mórhalmi kormányablak osztályról.