Szeptember 10-től újra megnyitja kapuit a Móradombi Uszoda

 Vízilabda-mérkőzések és rövid pályás úszóversenyek lebonyolítására is alkalmas a mórahalmi uszoda, amelyet szeptember 10-től újra használhatnak a környékbeliek. Az impozáns épületben – amit a sportolók számára hoztak létre – a nagymedence mellett tanmedence, egy jakuzzi, egy merülő medence és egy infra-, illetve egy finn szauna kapott helyet.
 A 2000 nm-es uszoda várhatóan új alapokra helyezi nemcsak a vizes sportokat, de az úszásoktatást is a városban. Az uszoda pinceszintjén található a gépészet, illetve helyet kap benne két medence. Az uszoda alkalmas nemzeti vízilabda mérkőzések, és rövidpályás úszóversenyek lebonyolítására. Egy mobil lelátó is került az új uszodába, mely az aktuális rendezvények igényei szerint mozgatható lesz. Az uszoda a Móradombi Sportcsarnok közvetlen szomszédságában található. A két komplexumot folyosó köti össze, amely a még könnyebb használatot teszi lehetővé. Az uszoda közvetlen szomszédságában a vendégek számára fenntartott ingyenes parkoló található.



Az uszodának saját kútja van, amelyből a vizet pótolni tudják az üzemeltetők, a fűtés pedig a Mórahalmon megszokott módon megújuló energiával, termálvízzel történik. A beruházás értéke 1 milliárd 200 millió forint volt, amelyből mintegy 360 millió forintot a város önerőből biztosított.



A focicentrum és a kézilabdacsarnok mellett felépült sportlétesítmény az országos bajnokság harmadosztályát hatszor megnyerő Szegedi Vízilabda és Tömegsport Klub, illetve Mórahalom közös beruházása volt.