28 férőhellyel bővül jövőre a mórahalmi bölcsőde

 Mórahalom köztudottan családbarát település, hiszen a folyamatos fejlesztések munkahelyeket, megfelelő egészségügyi ellátást, vagy például széles körű oktatást biztosítanak a lakosságnak.
 A városban jelenleg minden adott a kisgyermekek nevelésére, kezdve a bölcsődétől az óvodán át az iskolákig, és már középiskolai oktatásban is részesülhetnek helyben. A gyerekek tehát akár egész felnőtt korukig itt tanulhatnak a településen. A családbarát tervek folytatása kapcsán kezdett bele az önkormányzat bölcsődebővítésbe. A cél, hogy a kisgyermekek elhelyezését továbbra is biztosítani tudják a városban. Az új épületrész 28 férőhelyes lesz.



A mórahalmi Huncutka Bölcsőde jelenleg 78 férőhelyes, de az intézmény mellett új bölcsődei épületszárny építése zajlik. Az új létesítmény a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretien belül valósul meg.



Az épületben egy 51,5 és egy 54 nm-es új csoportszoba és kiszolgáló helyiségeinek kialakítását végzik el, ahol összesen 28 gyermek nappali felügyelete lesz biztosított. A szobákhoz kapcsolódni fog egy terasz, amely hasznos, hiszen lehetőség lesz a kinti altatásra. A főzés a meglévő közvetlen szomszédságban lévő főzőkonyhán fog történni, hiszen ez már egy jól bejáratott konyha, amivel meg tudják oldani a gyerekek négyszeri étkeztetését.

Az új létesítmény mellett, egy meglévő épületet is felújítottak, ahol egy tornaszobát alakítottak ki az óvódás gyermekek részére. Az átjárás a bölcsőde rámpáján keresztül történik majd és szinte száraz lábon jutnak el az óvoda legutolsó helyiségéből az új óvodai tornaszobába. A két helyet egy magasított kapu fogja felölelni, ami biztosítja a száraz átjutást egyik épületből a másikba.



Az új bölcsődei épületszárnyat és az óvodai tornaszobát a tervek szerint 2021 szeptemberében vehetik használatba a kisgyermekek és a dolgozók.

A jövőbeli tervek között szerepel, az új rész padlástérének beépítés és konferenciateremmé alakítása, amely lehetőséget biztosítana arra, hogy a Homokhátsági településeken dolgozó nevelőknek itt a közelben tudjanak továbbképzéseket tartani, ezáltal nem kell több kilométert utazni távolabbi városokba.