Az év feltörekvő fürdője a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő

 Idén második alkalommal rendezték meg Az Év Fürdője versenyt, amelyben közel 200 magyarországi fürdőre három kategóriában lehetett voksolni. Az Év feltörekvő Fürdője 2016-ban a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő.
Az Év fürdője verseny végeredménye változatos képet mutat: a győztesek az ország egymástól távoli pontjairól kerültek ki, és jellegükben is mások. Idén egy barlangfürdőt, egy gyógyfürdőt és egy aquaparkot szerettek hazánkban a legjobban.



A közönségszavazás 2016. május 1. és augusztus 31. között zajlott a termalfurdo.hu szervezésében, a Magyar Fürdőszövetség szakmai támogatásával. A fürdőkre közel 190 ezer szavazat érkezett. A fürdők három kategóriában indultak: Az Év Fürdője 2016, Az Év Feltörekvő Fürdője 2016 és A Helyiek Kedvenc Fürdője 2016. A kategóriák kialakítása azért volt szükséges, mert hazánk több mint kétszáz fürdője rendkívül eltérő adottságokkal és lehetőségekkel rendelkezik. Így a kisebb fürdők a hozzájuk hasonlókkal mérhették össze magukat, nem a nagy, ismert vagy nagyvárosokban található fürdőkkel. A besorolás a medencék száma, a település mérete és a fürdő ismertsége alapján készült.



Az Év Feltörekvő Fürdője 2016 címet a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő szerezte meg. A Csongrád megyei fürdőben négyféle gyógyvíz és 21 medence áll a vendégek rendelkezésére, de népszerűségét igazi családbarát voltának is köszönheti. A fürdő része egy sajátosan gyermekek számára tervezett, több mint háromezer négyzetméteres fedett élményfürdő, melyben többszintű kalandmedence, illetve két izgalmas beltéri csúszda várja a fiatalabb vendégeket.

A termalfurdo.hu portál szerint a mórahalmi fürdő egyike azoknak a magyarországi fürdőknek, akik kedvezőtlen időjárás esetén is megmenthetik a nyarat. A strandok nyújtotta élményekről Mórahalmon akkor sem kell lemondanunk, ha esőfelhők gyűlnek az égen, hiszen időjárástól függetlenül mindenki jól szórakozhat.