Homokháti intézmény a családbarát munkahelyek között

Csótiné Ördög Edit, a homokháti intézmény igazgatója a díj kapcsán úgy fogalmazott, nagy büszkeség és öröm a központ számára, hogy a 2015-ös pályázat után idén is elnyerték az elismerést.

A szociális ellátással és gyermekvédelemmel foglalkozó intézmény azon túl, hogy minden alkalmazotta számára biztosítja a rugalmas, munkaidő-kedvezményes munkabeosztást, heti munkaidőkeretben foglalkoztatja alkalmazottait, hogy minél több időt tölthessenek gyerekeikkel, hozzátartozóikkal, esetleg idős, ápolásra szoruló rokonaikkal.



“Jelenleg 15 részmunkaidőben foglalkoztatott hölgy dolgozik nálunk, ők gyes-ben, gyed-ben részesülők, illetve közfoglalkoztatottak. A nyári szünidőben gyermekfelügyeletet is vállalunk a térségünkben, főleg a munkavállalók gyermekinek biztosítunk nappali ellátást.” A 138 főt foglalkoztató szociális és gyermekjóléti szervezet munkatársai főleg nők, ezért elsősorban nekik kedveznek a munka és magánélet egyensúlyát fenntartó programjaikkal. Ellenben a Homokháti Kistérség Többcélú Társulása Integrált Szociális és Gyermekjóléti Központja szellemiségéből adódóan kiemelten foglalkozik a családokkal, így ha közösségépítő programokat szerveznek, akkor nemcsak a gyerekekre, hanem az édesapákra is gondolnak; számukra is érdekes és értékes rendezvényekkel készülnek.