Megújul a fürdő jelenlegi fogadóépülete – zavartalan a fürdő nyitvatartása

 A Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő az elmúlt időszakban kinőtte a több mint 10 éve tervezett főépületet. Az Önkormányzati tulajdonú fürdőnél a környezettudatosság és a gazdaságos üzemeltetés eddig is kiemelt fontosságú volt. Ezt az irányt követve a város vezetése új tervek mentén folytatja a már hivatalosan is gyógyhelyen található komplexum bővítését, így 2017-ben újabb fejlesztés részleteiről számolhatunk be.
A 400 millió forint összköltségű beruházás egy energetikai fejlesztés révén valósulhat meg támogatott hitel felhasználásával. A már elhasznált, “elfolyó” termálvíz hőjét hasznosítják a fürdő főbejárata alatt kialakításra kerülő pinceszinti termálvíz tárolóval és gépészeti helyiségekkel. A beépítésre kerülő hőszivattyú segítségével a töltő-ürítő rendszerű medencékből leengedett 36-38 fokos termálvíz hőjét a létesítmény fűtésére használják majd, amely nagymértékben hozzájárul a környezettudatos és gazdaságos működési feltételek kialakításához. A termál hő segítségével csaknem nulla károsanyag kibocsátás érhető el.



A látogatóbarát fejlesztés során egyúttal megújul a fürdő jelenlegi fogadóépülete is, lehetővé téve a fürdővendégek fogadási feltételeinek javítását és elősegítve a pénztárak illetve beléptető kapuk kapacitásnövelését. Az új fogadó-, illetve ivócsarnokban leegyszerűsödik a beléptetés, bővül az öltözőkabinok és a ruhatárak száma, valamint a háttériroda helyiségek mellett helyet kap egy helyi termékeket értékesítő büfé és egy üvegetetős belső díszkert is. A hi-tech üvegszerkezetű építészeti megoldás alkalmazásával biztosíthatják, hogy az új szerkezet mögött megmaradjon a fürdő logójában is szereplő torony karaktere. Az új épületrész kivitelezése a tervek szerint már ez év tavaszán megkezdődne és várhatóan karácsonyra el is készülne az impozáns főbejárat.