Őszi feltöltödés Mórahalmon!

Programlehetőségek színes kínálatával vár Mórahalom!


Ezer Év Parkja

A szabadtéri kiállítóhely kéthektáros területen hozza kézzel fogható közelségbe a történelmi Magyarország építészeti szimbólumait, történelmi értékeit. 1:25-ös méretarányú makettek templomokat, várakat, palotákat, kastélyokat és műemlékeket ábrázolnak a földrajzi elhelyezkedésüket is figyelembe véve.

Számos szolgáltatást tudnak igénybe venni a látogatók a park felfedezéséhez, többek között digitális idegenvezetést tableten keresztül, különböző témavezető füzeteket hozzájuk tartozó kvízekkel, beöltözhetnek korabeli ruhákba és lovagköpenyekbe.


Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő

„Mártózz meg az egészségben!”

Itt mindenki megtalálhatja az igényeinek legmegfelelőbb szórakozási lehetőséget. Csúszdák, szaunák, télen 17, nyáron 21 medence szolgálja a vendégek kikapcsolódását, feltöltődését, pihenését. Míg a gyermekek számára játszóház és játszótér biztosít elfoglaltságot, addig a wellness részleg egész évben várja a testük és lelkük kényeztetésére vágyó felnőtteket.


Móradombi Uszoda

Az uszoda a Móradombi Sportcsarnok közvetlen szomszédságában található. A két komplexumot folyosó köti össze, amely a még könnyebb használatot teszi lehetővé.

Az közvetlen szomszédságban vendégek számára fenntartott ingyenes parkoló található. Az uszoda úszómedencével, tanmedencével és hideg vizes merülő medencével rendelkezik. A vendégek minél kellemesebb időtöltéséről egy jacuzzival és szaunával felszerelt wellnes-sarok gondoskodik.


Bivaly Bowling Club & Bar

A többfunkciós létesítmény teret ad sportolásnak, játéknak, szórakozásnak, családi és céges eseményeknek és nem utolsó sorban a gasztronómiának, amelynek elmaradhatatlan eleme a bivalyhús, mint alapanyag.

Grill ételek, saláták, levesek, BBQ sültek, pizzák és frissen készült sütemények kaphatóak, a bárban készített turmixok, koktélok, hűsítő limonádék, ciderek és kávékülönlegességek mellett.


Nagyszéksós-tó és Bivalyrezervátum

A szikes jellegű terület élőhelyül szolgál a fészkelő és vonuló madarak számára. A madarak mellett a magyar Alföld egyik fenséges állatával is találkozhatnak, ugyanis a tónál található Bivalyrezervátumnál megismerkedhetnek a bivalygulya mindennapi életével.

Kiváló kikapcsolódási lehetőséget nyújt a tavat körbe ölelő Bölömbika tanösvény. A kilátókból ráláthatnak a tóra és megfigyelhetik a dagonyázó, legelő, vagy épp hűsölő bivalyokat.


Futó-Dobó Lovasközpont

A központba látogatók számára lehetőség van futószáras és tereplovaglásra, gyerekeknek póni lovaglásra. Vállalnak pónifogatozást, bértartást és szakterapeuták által vezetett terápiás lovaglást is.


Aranyszöm Rendezvényház

Programjai széles palettán mutatkoznak meg.

Az épület 306 férőhelyet biztosító színháztermével és 200 férőhelyes báltermével helyet ad városi rendezvényeknek, színházi előadásoknak, konferenciáknak, kiállításoknak. Az itt szervezett programokkal ápolják kultúránkat, rendezvényeikkel szórakoztatják a hozzájuk betérőket.


Kolo Kulturális Központ

Mórahalom határhoz való közelsége alapjaiban határozza meg a város értékeit, amelynek úgymond koronaékszere a Kolo Kulturális Központ. Szerb és magyar találkozópont ez, amely összehozza a különbözőségeket és megmutatja a hasonlóságokat. Tartson velünk kulturális rendezvényeinken és koncertjeinken!


Rétesház

Ismerjék meg közelebbről a magyar gasztronómia egyik csodáját! A megszokott ízek szerelmesei és a kísérletezni vágyók is megtalálják a kedvükre való falatot. Bármilyen ízvilágot választanak, a végeredmény ugyanaz. A mórahalmi rétes ellenállhatatlan zamata egy életre rabul ejt mindenkit.


Turisztikai Iroda

A Tömörkény u. 3. szám alatt található Turisztikai Iroda, széles szolgáltatással várja a betérő vendégeket:

- szállás üzemeltetéssel (ifjúsági- és közösségi szálláshelyek, apartmanházak),

- BUBA-busz - elektromos városnéző kisbusz,

- jármű bérléssel (kisbusz, kerékpár - elektromos is),

- túravezetéssel,

- programcsomagok értékesítésével,

- rendezvényszervezéssel



Ügyes kis kezek tették még szebbé Mórahalom belvárosát.

A helyi óvodások és segítőik idén ezekkel a csodás műalkotásokkal várják az őszt:

A Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő is készült dekorációval az őszre.

Sőt a születésnapi töklámpás parti után a fürdőben összegyűlt halloween-i tökök is kihelyezésre kerültek a városközpontban található körforgalomban!