Fehérlófia és királyok érkeznek Mórahalomra

A mórahalmi Patkó Lovas és Szabadtéri Színház 2022-ben nyitja meg nyolcadik évadát. Szerdán a lovardában Duka Félix színházigazgató és Pintér Tibor, a Nemzeti Lovas Színház vezetője számolt be az idei évad érdekességeiről. Két koncert, öt musical, két operett és tíz lovas előadás lesz látható a fedett lovarda falai között.

A Patkó Lovas és Szabadtéri Színház nyolcadik alkalommal szerepeltet lóháton bemutatott előadásokat, a nézők ebben az évadban tíz különböző lovas színházi produkcióból válogathatnak. A műfaji sokszínűség szinte már védjegyévé vált a színháznak és ez 2022-ben is megmarad: lesznek musicalek, koncertek, operettek és rockoperák is.

A klasszikus operettek szerelmeseit egy Kálmán Imre műveiből készült válogatás is szórakoztatja majd, szintén a Monarchia Operett előadásában.

Ez egy fontos esemény, mert régóta készülünk a mórahalmi nyárra, aminek két alappillére van, az egyik a színház, a másik a lovas színház – kezdte a mórahalmi Patkó Lovas és Szabadtéri Színháznak helyet adó lovarda előtt a sajtótájékoztatót Duka Félix színházigazgató. Hozzátette, odafigyelnek a nézői visszajelzésekre, ezért a székeket háttámlás ülőpárnákkal látják el.

A mórahalmi Patkó Lovas és Szabadtéri Színház 2022-es darabjainak reklámplakátjai előtt tartott sajtótájékoztatót Pintér Tibor, akinek minden plakátról volt egy története. Fotó: Frank Yvette

Pintér Tibor, a Nemzeti Lovas Színház igazgatója azzal kezdte, hogy örömét fejezte ki, hogy a helyi kulturális élet vezetőinek köszönhetően gyümölcsöző kapcsolat alakult ki közöttük, ami nagy megtiszteltetés a számukra.

–Mórahalmon megbecsülésben van részünk – jelentette ki. Pintér a darabok közül többek között a Fehérlófiát emelte ki.

Szükségünk van a mesére. Nem csak a gyereknek, hanem a családoknak is. Ebben a történetben a Fehérlófia megvédi hazáját az ördögtől, miközben sárkányokkal küzd meg Hollywoodi filmekbe illő akciójelenetekben– csinált kedvet a produkcióhoz a népszerű művész.

A történelmi ihletésű előadások közül az Árpád-házi királyrock című darabról mesélt a művész, amellyel mint mondta, a magyar hőseinket szeretnék életre kelteni. Érdekessége, hogy a gyermekkorú és fiatal királyokat a Nemzeti Lovas Színház akadémiájának növendékei alakítják majd.

Forrás: delmagyar.hu