Készül Mórahalom város Fenntartható Városfejlesztési Stratégiája! Mondja el Ön is a véleményét!

Mórahalom városa a TOP Plusz-1.3.1-21 pályázat keretében Fenntartható Városfejlesztési Stratégiát készít. A dokumentum amellett, hogy megalapozza a városban megvalósuló jövőbeli fejlesztéseket, az EU-s támogatásokból 2021-2027 között megvalósítható fejlesztések megindításához is elengedhetetlen.

A Fenntartható Városfejlesztési Stratégia teljes tervezéssel készül, a középtávú célokat felsorakoztató komplex stratégiai dokumentum, támogatva a városokat a fenntarthatóság, különösképpen a pénzügyi fenntarthatóság megvalósításában, egy zöld és digitális átmenetet szolgáló városfejlesztési gyakorlat kialakításában. A dokumentum az Integrált Településfejlesztési Stratégia átalakításából indul ki, ugyanakkor a város újradefiniálja jövőképét, célrendszerét, cselekvési tervét.

A Fenntartható Városfejlesztési Stratégia dokumentumot kiegészíti a város TOP Plusz Városfejlesztési Programterve, mely az elkövetkezendő uniós ciklus Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) keretében tervezett városi fejlesztéseit szemlélteti.

A dokumentumok elkészítése során felhasználtuk a 2021. december hónapban lefolytatott lakossági kérdőíves felmérés eredményeit, a lakosság által megfogalmazott észrevételeket, javaslatokat.

A dokumentumok 1. verziója elkészült, melyet a honlapon közzéteszünk:

FVS_Morahalom

TVP_Morahalom

A dokumentumok tartalmának rövid összefoglalását az alábbi tájékoztató prezentáció szemlélteti: ez után jönne a csatolt prezentáció.

Kérjük ossza meg velünk Ön is véleményét!

A dokumentumokkal kapcsolatos észrevételeit, javaslatait kérjük, hogy 2022. március 8-ig küldje meg a hoffner.zsoka@morahalom.hu e-mail címre.

Köszönjük együttműködését!