Ingyenesen látogathatják az egészségügyi dolgozók az Ezer Év Parkját

A Mórahalmon található megújult Ezer Év Parkja, gazdag szabadtéri programot ígér. A park történelmünk gazdagságát igyekszik 1:25-ös méretarányú makettek formájában bemutatni. Az esztétikus környezetben újragondolt makett park igen szélesre tárta a szolgáltatásainak kapuját, amelyeket egy kulcsszó köt össze: Élményközpontúság.

Ennek szellemében minden kedves látogatót várnak komplett vagy tematikus szakvezetésekkel, beltéri tárlatvezetéssel, témavezető füzetekkel és kvízekkel, korhű ruhákba beöltözéssel, csapatépítővel, szituációs játékokkal, kihelyezett tanórákkal és számos egyéb múzeumpedagógiai szolgáltatással.

Kiemelt jelentőséggel bír a tudatosan felépített edukációs szerepvállalás, amelynek értelmében a Park célirányosan hirdet iskoláknak szóló programokat, táborokat, amelyek mind-mind az egyéni és csoportos igényekhez igazítva a foglalkozások felejthetetlen élményét tudják biztosítani. Az intézmény kulturális kínálatát is erősíti, egyre több zenés, táncos és előadásokkal gazdagított rendezvényt biztosít az érdeklődők számára.

A koronavírus okozta körülményekre empatikusan reagálva, az Ezer Év Parkja a 2021-es évben ingyenes belépést tesz lehetővé minden igazolvánnyal rendelkező egészségügyi dolgozó számára.

A park szakmai vezetői és Mórahalom város vezetése arra a megállapodásra jutott, hogy a 2021-es év fennmaradó részében minden MESZK igazolvánnyal rendelkező egészségügyi dolgozó és családtagjai, ingyen léphet be a parkba. Ebbe beleértetődik a külső és a belső kiállítás ingyenes megtekintése is.

Lehetőségeikhez mérten, ezzel a lépéssel is szeretnék kifejezni hálájukat, tiszteletüket és elismerésüket az egészségügyi dolgozók kitartó munkájáért. A MESZK igazolvány helyszíni bemutatását kérik. Az egészségügyi dolgozók családtagjainak igazolása lakcímkártya felmutatásával érvényes.