Településfejlesztési koncepció

 Mórahalom Város új településfejlesztési koncepciójának és településrendezési eszközeinek módosítási eljárása - felkérés véleményezésre
 TISZTELT PARTNERÜNK!

Mórahalom Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 209/2019./V.30./ határozatában foglalt felhatalmazása- és Mórahalom Város Képviselő-testületének Mórahalom Város településfejlesztési, településrendezési és településképpel kapcsolatos feladataival összefüggő partnerségi egyeztetés szabályairól szóló 17/2017. (V.25.) önkormányzati rendelete alapján tájékoztatom, hogy Mórahalom Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Hübner Tervező Kft-t bízta meg a településrendezési eszközeinek kidolgozásával, így Prof. Dr. Hübner Mátyás okl. építészmérnök, vezető építész- és településtervező irányításával megkezdődött Mórahalom város új településfejlesztési koncepciójának és településrendezési eszközeinek készítése.
A településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI.8.) sz. kormányrendelet értelmében az új településfejlesztési koncepció és új településrendezési eszközök elkészítése teljes eljárás szerint történik.

Tájékoztatjuk a T. Lakosságot, hogy Mórahalom város Képviselő-testülete a 2019.11.28-ai képviselő-testületi ülésén döntött Mórahalom város teljes eljárás keretében készülő új településfejlesztési koncepciójának és településrendezési eszközeinek elkészítése érdekében 2019. júniusában elkezdett eljárás véleményezési szakaszának megkezdéséről.
A 17/2017. (V.25.) önkormányzati rendelettel elfogadott Partnerségi rend alapján ezúton meghirdetem a módosítás véleményezését.

Tisztelettel kérem, hogy Mórahalom város új településfejlesztési koncepciójának és településrendezési eszközeinek módosításával kapcsolatosan megfogalmazott véleményével segítse munkánkat.

A fenti eljárás keretében a vélemények elkészítésére 2019. december 10. – 2020. január 6. között van lehetőségük, amelyeket kérjük, hogy írásban:
- elektronikus levélben a tkrisztian@homokhat.hu e-mail címre,
- postán vagy személyesen a Mórahalmi Polgármesteri Hivatal/dr. Tóth Krisztián (6782 Mórahalom, Szentháromság tér 1. I. emelet 104.) címre
szíveskedjenek eljuttatni.
A fenti eljárás keretében lakossági fórumot is tartunk 2019.12.16-án 13.00-kor a Mórahalmi Városháza Jegyzői irodájában (6782 Mórahalom, Szentháromság tér 1. I. emelet 105.).

Tájékoztatom, hogy a fenti eljárással kapcsolatban beérkezett véleményeket, javaslatokat az önkormányzati főépítész rendszerezi, véleményezi, továbbá a megbízott hivatali dolgozónak és a településtervezőnek adja át.

Mórahalom Város településfejlesztési, településrendezési és településképpel kapcsolatos feladataival összefüggő partnerségi egyeztetés szabályairól szóló 17/2017 (V.25.) önkormányzati rendelete az alábbi linken található:

http://njt.hu/njtonkorm.php?njtcp=eh3eg2ed9dr6eo9dt2ee7em6cj3by2ca5bw2ca7cb4cd7d

Letölthető dokumentumok itt!




Mórahalom, 2019. december 10.

Tisztelettel:

Nógrádi Zoltán sk.
polgármester
Mórahalom Városi Önkormányzat