A nyáron lóháton érkezik az élmény Mórahalomra

 A mórahalmi Patkó Lovas- és Szabadtéri Színház az idei, ötödik évadában is különleges, látványos színházi élményt ígér a látogatóinak. Minden korábbinál színesebb és grandiózusabb megvalósítással összesen hat különböző lovas produkciót mutatnak be a Nemzeti Lovas Színház vendégszereplésével, de hagyományos színházi előadásokkal is várják a közönséget - hangzott el az évadot felvezető sajtótájékoztatón.
 Lovas színházi produkciókkal, musicalekkel, vígjátékokkal és fesztiválok sorával várják a vendégeket a Mórahalmi Nyár 2019-es programsorozatára a homokháti kisvárosba - minderről Nógrádi Zoltán, polgármester beszélt a rendezvényeket bemutató sajtótájékoztatón, amelyen meghívott vendégként Pintér Tibor, a Nemzeti Lovas Színház igazgatója és Horváth Olivér, a Bánfalvy Stúdió társproducere is jelen volt. A műsor összeállításánál elsődleges szempont volt, hogy a család minden tagjának minőségi szórakoztatást biztosítsanak és a Mórahalomra érkező fürdővendégek tartalmas estéket tölthessenek a városban. A nyári programsorozatok gerincét továbbra is a lovas színház adja, hangsúlyozta Nógrádi Zoltán: - A megszokott művészeti értékű, látványvilágú és színvonalú produkciókra számíthatnak a vendégeink, akiknek igen változatos műfajokban kínálunk színházi élményt. Azt várjuk, hogy Mórahalom végérvényesen feliratkozik a kulturális élményszerzés képzeletbeli térképére.






A lovas színházi szezon 2019. július 19-én indul, ekkor mutatják be a Nemzeti Lovas Színház legújabb sikerdarabját, a Kincsem című musicalt. A darab a tavalyi mórahalmi premier után a fővárosban, a Kincsem Parkban is hangos sikert aratott. A magyar lovassport nemzetközileg elismert nagykövete, Dallos Gyula, aki huszonötszörös magyar bajnok, tizenegyszeres világkupa győztes, hatszoros világkupa döntős, EB bronzérmes, százötvennégyszeres nagydíj győztes díjlovaglás szakágban azt mondta a Kincsemről, hogy óriási nemzet összetartó ereje van. De szintén méltatta a musicalt Sasvári Sándor, akit már a mórahalmi közönség is láthatott a Nemzeti Lovas Színház vendégművészeként. Lenyűgöző látvány, lovas- és kaszkadőr mutatványok, valamint fülbemászó dallamok jellemzik a musicalt, amely az egész családnak kellemes és izgalmas kikapcsolódást nyújt. A Kincsemet augusztusban is láthatja majd a nagyérdemű – ünnepi műsorként, dupla előadással.

- A lovas színház rengeteg veszélyes pillanatot rejt magában, de itt, Mórahalmon olyan infrastruktúrát, olyan fedeles lovardát, olyan istálló-rendszert és olyan ellátást biztosítanak a színészeinknek és persze, a lovainknak is, hogy örömmel érkezünk ide, idén már az ötödik nyáron. Nyugodtan kijelenthetem, hogy hazajárunk Mórahalomra! Szeretnénk meghálálni a bizalmat és idén is fantasztikus produkciókkal fogjuk meglepni a közönséget. Sőt, azt is elárulhatom, hogy máris a közös folytatást tervezzük: 2020-ben itt is szeretnénk majd bemutatni a most készülő új darabunkat, a Demjén Ferenc-dalokra épülő A szabadság vándorait, amelyet KERO rendez - árulta el Pintér Tibor.

A korábbi években Mórahalmon nagy sikerrel játszott darabok közül ismét látható lesz a Rózsa Sándor, az alföldi betyár, a Csárdáskirálynő és a Mágnás Miska - így az operett kedvelők sem maradnak élmény nélkül. De készüljenek fel a borzongásra is! A Nemzeti Lovas Színház várkastélyának kapuja nyikorogva kinyílik: a Drakula új darabként érkezik Mórahalomra, csakúgy mint az egész családnak remek szórakozást ígérő népi zenés játék, a Lúdas Matyi, amelyet a programsorozatunk zárásaként láthat majd a közönség.

Hagyományos színházi előadások is bekerültek a repertoárba. Ezeket a lovas színházi előadások előtt, 2019 június 17-től láthatják a mórahalmi fedett lovarda színházzá átalakított teátrumában. A sort a Haverok, buli, Bon-Bon című darab nyitja, majd érkezik A Pál utcai fiúk, a Naftalin, A miniszter félrelép és azt Elvis, Oltár, Miami - ez utóbbi két bohózat a Bánfalvy Stúdió előadásában. - A Gesztesi-Beleznay páros már lassan 150 alkalommal játszotta el A miniszter félrelépet, fantasztikusan működik közöttük a kémia, erről a közönség is meggyőződhet majd. Az Elvis... egy klasszikus bőröndcserés vígjáték, fergeteges humorral - ígéri Horváth Olivér.

Az eső ellen is védő, félig nyitott lovarda ad helyet az előadásoknak, amelyek előtt kézművesvásárral, a lovas produkciók idején pedig állatsimogatóval várják a közönséget. Akik a Mórahalmi Tourinform irodában előzetesen regisztrálnak a transzferjáratra, az előadások után ingyen utazhatnak vissza Szegedre. A helyi szállodák és magánszállások vendégei pedig városnéző kisvonattal érkezhetnek a helyszínre.