Rászorulóknak gyűjtenek Mórahalmon

 A koronavírus miatti veszélyhelyzetre tekintettel folyamatosan tartósélelmiszer-gyűjtést tart a szociálisan rászoruló, hátrányos helyzetű gyermekek, családok és idősek számára a Homokháti Szociális Központ.
 – Tapasztalataink szerint fokozott próbatétel elé állítja jelenleg a koronavírus terjedé­­se miatt kialakult helyzet az ellátórendszert és a rászoruló családokat. Több tényező nehezíti a mindennapi életet: sokan elvesztették a munkahelyüket, beszűkültek a jövedelemszerzési lehetőségek, otthon kell maradni a gyerekekkel – magyarázta Csótiné Ördög Edit, a Ho­mokháti Szociális Köz­­pont intézményvezetője.

A szakemberek élelmiszerrel, műszaki cikkekkel igyekeznek segíteni az ellátottaknak. Az intézményvezető azt mondta, fontos, hogy a rászorulók érez­­zék, nincsenek egyedül a bajban, és ne egy hatóságként tekintsenek rájuk.



Rászorulóknak gyűjtenek Mórahalmon
A liszt, tészta és olaj mellé ropi és édesség is kerül.
Fotó: Török János

Somogyiné Farsang Szilvia, a Homokháti Kistérség Többcélú Társulása Integrált Szociá­lis és Gyermekjóléti Központ Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat szakmai vezetője hozzátette, a védelembe vett családokat végiglátogatják, megkérdezik, mire van szükségük.

– A digitális távoktatás nyújtotta követelményekre is odafigyelünk, a gyerekekkel és az iskolákkal is felvettük a kapcsolatot. Segítünk tananyagot fénymásolni, ha kell – sorolta a teendőiket.

A felajánlásokat a következő címen várják a járványügyi szempontok pontos betartása mellett: Család és Gyermekjóléti Központ, Mórahalom, Millenniumi sétány 16–18. Elérhetőség, illetve pontos információ a 62/254-286 telefonszámon vagy a csaladgondkp@hoszkp.hu e-mail-címen kérhető.